Ισλανδικές παρενέργειες

Υπάρχει μια ομάδα στα περίχωρα του Ρέϊκιαβικ στην Ισλανδία, που έχει βαλθεί να γράψει το πιο απίθανο αθλητικό παραμύθι που έχει φτιαχτεί στην χώρα της φωτιάς και του πάγου. Ο λόγος για την “μικρούλα” Kórdrengir που φιγουράρει στην 4η θέση (4-4-1) της Β΄ Εθνικής με τους ειδικούς να λένε ότι αν ενισχυθεί στοιχειωδώς στις μεταγραφές, έχει πολύ καλή τύχη να ανέβει στην 1η Εθνική.

Το θέμα είναι ότι αν ανέβει, θα είναι η 4η συνεχόμενη άνοδος, κάτι χωρίς προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, καθώς η Kórdrengir ιδρύθηκε και ξεκίνησε από την τελευταία κατηγορία μόλις πριν τέσσερα χρόνια. Βέβαια μιλάμε παράλληλα για μια ομάδα στην οποία “λεφτά υπάρχουν” και το τρέχον ρόστερ της έχει 15 παίκτες με εμπειρίες στην κατηγορία, εξ ου και η μετεωρική άνοδος της και άνετη προσαρμογή στη 2η Κατηγορία.

Απόψε βέβαια δοκιμάζεται στην έδρα της πρωτοπόρου Φραμ (8-1-0) η οποία δείχνει ασυναγώνιστη, αλλά προσοχή: Α) Δεν είναι τόσο εκτός έδρας καθώς μέχρι πέρυσι η Kórdrengir χρησιμοποιούσε σαν έδρα το βοηθητικό γήπεδο της Φραμ

Β) Η Φραμ έρχεται από την πρώτη της κακή εμφάνιση (και απώλεια βαθμών) την Πέμπτη με τους παίκτες της αγνώριστους και τις κακές γλώσσες να λένε ότι φταίει η 2η δόση του εμβολίου που είχαν κάνει την προηγούμενη μέρα. Και φανταστείτε ότι για 2η δόση έκαναν Πφάιζερ, ενώ για 1η είχαν κάνει Άστρα Ζένεκα που μετά όμως καταργήθηκε – φοβερά πράγματα! Άραγε θα έχουν και απόψε παρενέργειες ή μήπως δεν θα χρειαστούν καν την αρωγή τους οι παίκτες της Kórdrengir ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s