Έλα ρε Εθνικάρααα

🎼 “Κάποτε με πρόσεξε ένας Γιουγκοσλάβος βαθύφωνος και μου πρότεινε να καλλιεργήσω τη φωνή μου. Για σκεφτείτε, θα μπορούσα σήμερα να ήμουν ένας καλός ριγκολέτο. Πάντως, δεν ξέρω αν με προσέξατε, τελευταία στο Καραϊσκάκη με καλό καιρό βάζω μελωδία στη φωνή μου…”

👔 Ο Γιάννης Ματζουράνης πιτσιρίκος ήταν βοηθός χρυσοχόου, υπάλληλος στα κασμήρια. Αυτό τον έμαθε να ντύνεται και έτσι εμφανιζόταν πάντα άψογος στο γήπεδο: κοστούμι, γραβάτες όλες μπλε, παρντεσού κλπ. Την εποχή με τα κασμήρια πήγαινε συχνά στη Λυρική και μετά στο σπίτι, προσπαθούσε να μιμηθεί τους μεγάλους τενόρους της εποχής.

💙 “Κάποτε κατάλαβα ότι ο Εθνικός δεν ήταν για μένα ένα ευχάριστο ή δυσάρεστο δίωρο. Ήταν ολόκληρη η ζωή μου και του την προσέφερα. Από το 1952 παρακολούθησα ανελλιπώς την ομάδα εντός και εκτός έδρας – δεν υπήρξε γήπεδο που να μη νοιώσω την αγάπη του κόσμου…”

👐🏿 Αν την στιγμή της κορώνας πήγαινες να τον πειράξεις, θα σου έλεγε “γιατί με πειράζεις φίλε μου;” και συνέχιζε να βγάζει την ψυχή του , προσπαθώντας να δώσει κάποια μελωδία στην ιαχή του…

🙏🏿 Καλό σου ταξίδι ρε Εθνικάρααααα!

Leave a comment