Μες την κοιλάδα των Τεμπών

📌 Το #CopaLibertadores είναι διοργάνωση που φυσικά δεν υπάρχουν #expectedgoals & #analytics για να δουλέψουν τα ξύλινα μοντέλα των γιάπηδων που μας το παίζουν bookmaker και risk managers σήμερα (χωρίς ίχνος #skininthegane), οπότε και τα odds συχνά θα είναι εκτός πραγματικότητας.

📈 Η Λιμπερτάδ είναι ένα πολύ σοβαρό πρότζεκτ με εξαιρετικά δείγματα γραφής (εντός και εκτός των τειχών) την τελευταία διετία, βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και φέτος έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ενώ έχει και την επιστροφή του Ρόκε Σάντα Κρους (για να κλείσει εκεί την καριέρα του) που δίνει άλλο εκτόπισμα στα αποδυτήρια.

🗻 Υπάρχει βέβαια ο κλασσικός αντίλογος με το περίφημο υψόμετρο της Λα Παζ που παίζει όντως καταλυτικό ρόλο, κυρίως όμως επικουρικό και η επίδραση του γίνεται πιο ανάγλυφη, όσο μικρότερη είναι η διαφορά δυναμικότητας.

🧹 Το υψόμετρο όμως δεν είναι πανάκεια, ούτε μαγικό σκουπόξυλο που καβαλάνε οι σέντερ φορ και σκοράρουν κατά βούληση, είτε τερματοφύλακας είναι ο Καζιμιέρσκι, είτε ο Ντασάεφ, το υψόμετρο είναι ένας παράγοντα που προσμετράται στις αποδόσεις και μπορεί πχ να το 2,50 φαβορί διπλό που θα ήταν η απόδοση του ματς υπό ΚΣ, να το κάνει 2,10 στον άσσο – ΟΧΙ 1,50!!

🛤Υπάρχει ένα εξαιρετικό τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου που μιλάει για έναν γέρο πλάτανο που είναι ο φόβος και τρόμος των μηχανοδηγών, μες την κοιλάδα των Τεμπών, όπως σας το λέω!

🚉 Γιατί είναι τόσο παράφορος αυτός ο πλάτανος και βαθειά ριζωμένος στις δοξασίες και τα ανείπωτα, που όποτε, εντελώς μεταφυσικά δηλαδή, παίρνει ανάποδες στροφές, γέρνει και πέφτει στις γραμμές…

🛑 Και τότε “πιάνει το τρέ, όπως τα λέω, πιάνει το τρένο από τ’ αυτί
Μην την περνάς τη Γευγελή”…

🔮 Εε κάπως έτσι μεταφυσικό φαντάζει και η ιστορία με το υψόμετρο της Λα Παζ, τόσο που έχουν ξεχειλώσει το effect του με τις αποδόσεις μάγκες – θαρρείς και είναι ο γέρο Πλάτανος στην κοιλάδα των Τεμπών, φόβος των μπουκαδοδηγών…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s